het tweede berichtje vanuit Malawi - Reisverslag uit Lilongwe, Malawi van steffanie caspers - WaarBenJij.nu het tweede berichtje vanuit Malawi - Reisverslag uit Lilongwe, Malawi van steffanie caspers - WaarBenJij.nu

het tweede berichtje vanuit Malawi

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg steffanie

19 Mei 2008 | Malawi, Lilongwe

Moni lieve allemaal!

Muli bwanji?? Ndiri bieno!! (Hoe gaat het? Met mij gaat het goed.)
Dit is mijn 5e dagje hier! Vandaag zouden we eigenlijk starten met ons project..
Maar dat is er niet van gekomen, we hebben nu ons plan van aanpak besproken met Beatrice.
We hopen deze week dan eindelijk naar Matsimbe te gaan om te beginnen met ons onderzoek.

We slapen nu nog steeds in de lodge, de bedden zijn nog steeds niet gebracht. Zouden al vorige week geleverd worden.. hihi.. alles op Malawiaans tempo! Maakt ons niet zo heel veel uit, we hebben warm water om te douchen en een lekker bed. Bij het huis is het alleen een koude douche. Verder ontbijten we en koken we wel bij de jongens in het huis. Eigenlijk slapen we dus alleen in de lodge..

Afgelopen weekend konden we dus nog niets doen en het is hier ook gebruikelijk dat men in
het weekend niet werkt, dus toen zijn we naar Senga Bay gegaan. In totaal waren we met zijn 11-en.
Na een lange rit van 2 uur kwamen we aan. De rit verliep niet echt soepel… de chauffeurs hebben
onder andere een klein geitje dood gereden. Vet zielig..
Ik hoorde dat hier wel vaker gebeurt, ook mensen worden aangereden. En dan rijden ze gewoon door, asociaal eigenlijk! Ze rijden hier trouwens links, het was vroeger namelijk een Engelse kolonie.
Bij Senga Bay aangekomen gingen we naar een lodge. Heel mooi, Gin en ik deelden een kamer en hadden
zelfs een koelkastje. (Zo eentje die wij altijd gebruikten voor op de camping) Achteraf bleek dat we teveel voor de kamers hebben betaald.. je wordt een soort van gediscrimineerd hier als je blank bent op dat gebied. We hebben toch genoeg geld in hun ogen. Tja, en dan betaal je nog wel eens minimaal 50% teveel..

In de middag zijn we naar het strand geweest, althans dat probeerden we.. Na een tijdje zwemmen in het
superlekkere water, stonden er zoveel Malawianen om ons heen dat we besloten om maar weg te gaan.
Echt heel apart!! In het begin waren het er 10, op het laatst zaten en stonden achter, links en rechts van ons ca. 40 mensen.

In de avond werd tegen betaling voor ons een barbecue georganiseerd (ook weer teveel voor betaald achteraf gezien..;)). We hadden vis, rijst en groente met pinda’s erin. Niet echt mijn favoriete eten, zoals de meeste van jullie weten :D hihi..
Wel schattig, de mannen die het organiseerden hadden hun eigen bordjes, pannen en bestek meegenomen.

Zondag zijn we wezen wandelen met een local. Om 9 uur gingen we weg en om 17 uur kwamen we pas terug.
Dus ruim 8 uur gewandeld. We hebben wel heel veel gezien… zijn door dorpjes gelopen. Al die kids die dan weer roepen:’Azungu’ (betekent ‘blanke’.. roept iedereen hier) en vragen: ‘How are you?’ en dan vervolgens hun duimpje opsteken. Echt heel lief. Ik heb veel kunnen filmen, natuurlijk ook de kinderen. Op een gegeven moment had ik mijn cameraschermpje naar hun toegedraaid, zodat zij zichzelf konden zien. Nou, je had ze moeten zien… allemaal springen, zwaaien naar zichzelf en gek doen. Ze vonden het helemaal geweldig.
Na de dorpjes zijn we een berg beklommen.. hier kwamen we niet zonder kleerscheuren vanaf. Hihi, de ene blaren, de ander een opengehaalde teen of een zere enkel. Hihi. Maar toen we bijna boven waren hadden we toch een mooi uitzicht (onder andere op Lake Malawi)!!! De pijntjes waren toen snel vergeten!!

Op het laatst zijn we naar de ‘crocodil farm’ geweest. Hier hebben ze 15.000 krokodillen (Ja, je leest het goed)
De oudste was 55 jaar en woog 500 kilo! Echt heel groot, deze gebruiken ze voor de eieren. Je had ook kleintjes, van 2-4 jaar.. hiervan werden de huiden gebruikt.
Al met al dus een erg leerzaam en mooi weekendje!! Uiteindelijk gingen we rond 18 uur weer terug naar Lilongwe. In het pikkedonker, hier is het namelijk om half 6 al donker. Echt heel wennen!! Voor mijn gevoel is het dan al een uur of elf en dan kijk ik op mijn mobiel (hier gekocht voor maar 25 euro :P) en dan is het pas zeven uur.

Voor zover mijn verhaaltje weer!
Ik hoop snel weer meer te vertellen en dan uiteraard over het project!!

(Ruub, heel veel succes met je examens deze week.. en niet te zenuwachtig zijn hoor. Je kunt het!
En jel, hoe ging je entreetoets? Heel veel succes woensdag met je verkeersexamen!! Slaag je vast en zeker voor:D )

kuz Stef

De foto's laten nog even op zich wachten want de computers hier zijn erg langzaam!!:s

• 19 Mei 2008 - 13:19

Miek:

Hey Stefje!
    Wat leuk dat je al regelmatig al wat hebt geschreven! Leuk om jullie belevenissen daar allemaal te lezen... wel heel apart dat jullie helemaal 'omsingeld'werden bij het zwemmen haha.. ik zie het al helemaal voor me;) Ben benieuwd naar je foto's! Geniet ervan! En alvast succes met de opstart van het project!
    Liefs xx

ps. chan, shir en ik zijn nu helemaal verhuisd!!! :D
    ps2. je stond mooi met maaike in de krant hoor

• 19 Mei 2008 - 15:17

Leontien En Gerard:

Hoi Stef,
    Fijn dat je eerst nog even een beetje van de omgeving kunt genieten en ja... als blanke moet je wel op de centjes letten hoor. Ze nemen je waar je bij staat. De kinderen voor de camera doen ons denken aan India daar maakten wij precies hetzelfde mee. We hopen dat jullie snel aan jullie project kunnen beginnen want daar gingen jullie voor. Houdt ons maar lekker op de hoogte van jullie belevenissen daar.

groetjes van de buurtjes

• 19 Mei 2008 - 15:31

Maarten:

Hey Stef (en de rest),

Jullie hebben het flink naar jullie daar lees ik. Wordt nu toch wel een beetje jaloers :P

Jammer dat jullie nog moeten wachten om te beginnen voor het project. Maar het komt vast goed.

Volgende week is een softbaltoernooi op school. Daar doe ik aan mee met Ramon, Rosella en nog wat waarschijnlijk.. ofzo.. :P Zo doe ik toch nog een sportief toernooitje ;) helaas geen handbal.

xxx Maarten

• 19 Mei 2008 - 19:20

Tineke Bunnik:

Hallo Steffanie, wat een ervaringen en wat een activiteiten al in een paar dagen. Leuk om te lezen, veel plezier!

• 19 Mei 2008 - 19:26

Maria:

Heeeeeee Steffie,
    Hahah niet gebeten door krokodillen gelukkig!
    Alles is goed daar, heb ik van Mike gehoord dus we hoeven ons geen zorgen te maken dat je honger hebt of buiten onder een boom moet slapen.
    Jullie hebben al het een en ander ondernomen lees ik en ik moet zeggen dat het mij ook wel aanspreekt om daar een poosje te vertoeven maar ja......kan niet alles hebben he.
    He meissie geniet ervan en kijk maar lekker rond, je zult er niet snel weer naar toe gaan.
    ----Zou je voor ons willen kijken of er leuke maskers te koop zijn, is natuurlijk uniek om aan de muur te hangen? (geen een met haar ofzo).We betalen ervoor hoor dus....
    Nou schrijf je nog wel eens een berichtje. Dikke kus je schoonmamma en schoonpappa.

• 19 Mei 2008 - 19:45

Anoukje:

Stefje!!

Superleuk om dit van je te lezen!! Klinkt allemaal erg leuk.. behalve van dat geitje dan ieww maarja gebeurd..

Snel foto's plaatsen hoor!!

Liefs

• 20 Mei 2008 - 11:24

Jos :

Hoi stef. even geen smsje
    Ik vind het een genot om je stukjes te lezen want het is zo lekker stef.
    Stef ik begrijp aleen niet dat je niet afdingt, op vakanties waren wij toch zo goed in dat soort zaken.
    Wij zijn benieuwd naar het volgende stukje.

Een dikke knuffel van pap en mam

• 20 Mei 2008 - 15:34

Jacqueline:

Hey lieve Stef!!

Wat gaaf om dit allemaal te lezen! vooral die krokodillen hihi... ;-)
    Zwemmen en dan ineens 40 malawiaanse mannen om jullie heen... toch logisch, zulke mooie vrouwen zijn ze niet gewend joh ;-) hihi...

alleen een beetje beter afdingen Stef! kan je best, niet over je heen laten lopen, ook jullie zijn studentjes!

heel veel plezier nog!

Dikke kus voor jou en de groetjes aan de andere meiden.

• 20 Mei 2008 - 18:16

Jos :

ik heb de foto,s gezien, ook die van het zwemmen, er staan zeker veel Malawianen om jullie heen.ik kon ze bekijken op de site van de jongens

• 23 Mei 2008 - 07:03

Lisa:

Heey Stef, wat super leuk om dat allemaal zo te lezen. Wat een wereldverschillen ook echt tussen daar en hier:P
    meid nog heel veel plezier en succes daar!

xxxLisa

• 23 Mei 2008 - 11:25

Desiana:

Hey Stef,

Tijdens mijn pauze kwam ik je blauwe kaartje tegen met de site... gelijk maar even gekeken...!
    Wat een verhaal allemaal zeg, wel onwijs leuk om je zo een beetje te kunnen volgen...!
    Nou heel veel succes daar, en ik houd je in de gaten ;-)

Liefs Dees