project - Reisverslag uit Warmond, Nederland van steffanie caspers - WaarBenJij.nu project - Reisverslag uit Warmond, Nederland van steffanie caspers - WaarBenJij.nu

project

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg steffanie

30 April 2008 | Nederland, Warmond

Hieronder even wat info over het project dat wij gaan uitvoeren in Malawi.

We splitsen ons in twee groepjes, Gin en ik vormen een groep en Maaik en Jes vormen een groep. Allebei gaan we onderzoek doen op de lokale basisschool in Matsimbe.
We zullen de verschillende klassen onder ons verdelen. We zullen dan op basis van een steekproef verschillende leerlingen uit de klassen ondervragen. Van tevoren hebben wij al een enquete gemaakt, die zij moeten invullen.
Hierin staan vragen over de gezinssituatie (samenleven met broers, zussen, ouders, grootouders, nichten en neven etc), voedingstoestand (kwalitatief of kwantitatief ondervoed, hoeveel x per dag eten, wat, genoeg groente en fruit, etc.) en gezondheidstoestand (ziektes zoals AIDS/HIV, darmproblemen)en tot slot de hygiene (handen wassen na wc, beschikking over wc?, hoe vaak huis schoongemaakt, bij koken groente gescheiden van gevogelte en vlees).
Vervolgens zullen wij ook enkele huishoudens van deze kinderen afgaan. Om na te gaan hoe de situatie in het echt is.. en of het wel klopt wat ze hebben ingevuld.
Op basis van deze ondervindingen zullen wij aanbevelingen en conclusies geven. Met name op voedingsgebied, aangezien dit onze specialiteit is. Dit zal uiteindelijk een report vormen, dat andere opvolgende groepen kunnen gebruiken om het project verder uit te voeren. Zij zullen het in de praktijk brengen, d.m.v voorlichting etc.
Als we tijd over hebben willen we ook graag een opzet maken voor een schooltuin. Hierbij zullen we nagaan of het mogelijk is om daar een schooltuin te maken, (grond geschikt, watertoevoer) en of het nut heeft. (willen de ouders, leerlingen en docenten aan mee werken of niet? etc.)
We hebben in totaal 5 weken om dit uit te voeren.. (aangezien we vast en zeker 1 week nodig hebben om de eerste shocks te verwerken, het goed opstarten van het project en afspraken die niet worden nagekomen en worden verzet)
Best krap, als je bedenkt dat de andere projecten die daar op dat moment worden uitgevoerd 3 maanden duren..
Maar i.v.m. school konden wij niet langer.. des te harder moeten wij werken.. des te trotser we kunnen zijn als het lukt..
En als het niet helemaal lukt, is het ook niet erg.. Want er is sowiezo een studente Voeding die ons opvolgt in september..

Dit alles zullen wij in samenwerking doen met lokale studenten. Zij kennen immers de officiele taal, Chichewa, het beste en kunnen ons helpen bij de enquetes. Niet iedereen begrijpt namelijk engels en kunnen alleen in het Chichewa communiceren.

Zo, nu weten jullie ook meer over wat en hoe wij ons project gaan doen..

xxx stef

• 06 Mei 2008 - 07:15

Ginger:

Hey Stef!
    Ik kopier even je stukje oke? :)
    Kusx Gin

• 14 Mei 2008 - 14:09

Tineke Bunnik:

Hallo Steffanie,
    Terwijl ik dit schrijf, zitten jullie in het vliegtuig. De lange reis is begonnen. Ik hoop dat het een comfortabele vlucht is geweest en dat jullie goed worden opgevangen morgenmiddag. Veel succes met al die eerste indrukken. Veel groeten!

• 15 Mei 2008 - 07:49

Jos :

hoi stef ik hoop dat je een goede reis heeft gehad. ik hoor nog wel van je
    x pap

• 15 Mei 2008 - 11:41

Marianne:

ik hoop dat je reis voorspoedig is verlopen en dat je snel tijd vind om ons op de hoogte te houden. Zet hem op nicht en dikke kus van Lisanne.

• 15 Mei 2008 - 11:41

Marianne:

• 16 Mei 2008 - 07:25

Fred En Nel:

Hoi Stef, wij hopen dat de lange reis een beetje is meegevallen en dat we snel iets van je horen hoe het daar is. Succes! groetjes ook van de rest van de Kuiperkoppen en aanhang